1937, martie 9 — Se naşte Alexandru Adrian, fiul lui Theodor şi al Mariei Tatos, cu zece minute înaintea fratelui său geamăn, Mircea.
1960 — Începe să publice piese de teatru şi scenarii radiofonice
1963 — Piesa sa „Descoperţi–l pe N.!“ se joacă la Teatrul pentru copii şi tineret din Bucureşti.
1965 — Incitat de prietenul său, Dan Piţa, se prezintă la concursul de admitere la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică.
1968, octombrie 13 — Montează la Teatrul Casandra spectacolul de anul IV, „Gemenii“ de Plaut.
1969 — Prima experienţă cinematografică în calitate de regizor secund (împreună cu Dan Piţa) la serialul TV Neînfricaţii realizat de Iulian Mihu şi nedifuzat niciodată pe post. „Era o poveste cu haiduci, dar făcută atunci cu o tinereţe şi cu o fantezie, cu o bucurie a jocului extraordinare. Cred că e foarte mare păcat că nu s-a dat acest film” (A. Tatos).
1969 – Piesa sa ”O călătorie întreruptă” se joacă la Teatrul din Galați.
1970 — Absolvă Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale”, secţia regie de teatru, clasa Ion Olteanu.
1970, decembrie 20 — Prima montare pe o scenă profesionistă: piesa „Zamolxe“ de Lucian Blaga, la Teatrul de Stat din Sibiu.
1971, decembrie 17 — Revista „Teatru“ îi acordă premiul pentru regie de teatru TV (ex–aequo) pentru spectacolul cu „Nebunia lui Pantalone“ (difuzat pe post în 18 mai a.c.). „Un spectacol deosebit, autoironic, fără ostentaţia lucidităţii, crud, dar nu cinic, dinamic, dar fără frenezia mişcării neostoite, plin de vervă şi de supleţe, un spectacol atât de inteligent încât părea de o duioasă naivitate“ (Ecaterina Oproiu).
1972 — Pune în scenă la Teatrul Popular din Râmnicu Vâlcea piesa „Sânziana şi Pepelea”.
1973, mai 20 — Începe să-şi scrie jurnalul, care va fi publicat postum, în 1994.
1974, martie 30 — Debutul pe scenele bucureştene cu piesa „Chiţimia” de Ion Băieşu, la Teatrul Bulandra.
1974, iunie 22 — Se difuzează primul episod din serialul TV Un august în flăcări. Regia : Dan Piţa, Alexandru Tatos, Radu Gabrea, Doru Năstase. Tatos realizează împreună cu Piţa primele şase episoade : „Calul troian“, „Moartea unui diplomat“, „Poligonul morţii“, „Camera cu păpuşi“, „Orient Expres“, „Galeria prăbuşită“.
1974, iulie 8 — La Teatrul Naţional din Cluj se prezintă în premieră pe ţară spectacolul cu piesa „Pasărea Shakespeare” de D. R. Popescu, regizat de Alexandru Tatos.
1975, mai 24 — La Teatrul Naţional din Cluj are loc premiera „Mutter Courage” de Bertold Brecht. Regizor Alexandru Tatos. Interpretă Silvia Ghelan.
„Spectacolul e montat grandios, într-o viziune integratoare, dominat de uriaşe pânze albe maculate, nori zdrenţuiţi pe un cer sur între zi şi noapte, linţolii de zăpadă murdară, ploaie de cenuşă. E aspru, cu oameni aspri, cu paiaţe mute şi cu măşti neliniştitoare acoperind toată vastitatea scenei, furnizând mereu noi şi surprinzătoare metafore, tulburat de melodii grave, colţuroase, cântece sparte, motive muzicale sinuoase, clopote ameninţătoare ce accentuează atmosfera de grea apăsare” (Valentin Silvestru).
1976, aprilie 19 — Debutează în regia de film cu Mere roşii.
1976, decembrie 22 — La Teatrul Municipal din Ploieşti are loc premiera spectacolului „Timpul în doi” de D. R. Popescu, în regia lui Alexandru Tatos. Interpreţi Silvia Popovici, Corneliu Revent, Eusebiu Ştefănescu.
1978, aprilie 17 — Premiera celui de al doilea film, Rătăcire.
1978 — Lucrează la un scenariu după romanul „Cer cuvântul” de Dragomir Horomnea, pentru Casa de filme 4.
1979, aprilie 27 — Premiera TV a filmului Casa dintre câmpuri.
1980, aprilie 7 — Premiera filmului Duios Anastasia trecea.
1981, februarie 14 – Se căsătoreşte pentru a doua oară, cu Anca Ionescu.
1981, martie — Lucrează scenariul regizoral „Zorii” după un scenariu literar de D.R. Popescu, pe care îl doreşte a fi „o frescă a anilor 1920-21, descriind viaţa unui orăşel de provincie de pe malul Dunării” şi urmărind destinele divergente a doi fraţi.
1981, iunie 24 — Se retrage din Consiliul de conducere al Casei de filme 5, într-un moment în care controlul de partid asupra producţiei de filme se intensifică şi multvisata autonomie a Caselor de filme rămâne o vorbă goală.
1982, noiembrie 29 — Premiera filmului Secvenţe.
1983, noiembrie 21 — Premiera filmului Fructe de pădure.
1983 — Realizează pentru firma vest-germană „Transilvania-Film” documentarul Conrad Haas.
1984 — Realizează în coregie cu Frieder Schuller filmul Der Glockenkäufer / Cumpărătorul de clopote.
1986, februarie — Predă Casei de filme Patru scenariul regizoral „Călătorie sprâncenată” după un scenariu literar de Ion Băieşu.
1986, aprilie 30 — Se căsătoreşte cu Liana Molnar.
1986, iunie 9 — Premiera filmlui Întunecare.
1989, iulie 9 — Premiera filmului Secretul armei… secrete.
1989, decembrie 30 — Termină ultimul său scenariu, „Zile albe”
1990, ianuarie 31 — Alexandru Tatos moare de cancer la ora trei fără cinci după amiază, la domiciliul său din Bucureşti, strada Salcâmilor nr. 12.